KOST, VITAMINER OG MINERALER

Er du udfordret af langvarige symptomer, smerter eller sygdom?

Så kan du opnå en stor gevinst for dit fysiske og mentale helbred, ved at indtage den rette sunde kost samt essentielle (livsvigtige) næringsstoffer som vitaminer, mineraler, fedtsyrer og aminosyrer som kroppen behøver for at kunne fungerer. Kroppen kan ikke undvære disse stoffer og mangler disse, vil det medføre mangeltilstande og ubalancer – der kan føre til sygdom.

VITAMINER, MINERALER OG FEDTSTOFFER

For at din krop kan fungere optimalt er det nødvendigt, at den får tilført vitaminer og mineraler. De fleste får du tilført via den mad du spiser og drikker, med undtagelse af D-vitamin, der også tilføres gennem huden via sollyset. De biokemiske processer der foregår i din krop er afhængige af, at få tilført vitaminer og mineraler.

Vitaminer er organiske stoffer. De opdeles i vandopløselige og fedtopløselige vitaminer.

Vandopløselige vitaminer:

B-vitaminer og C-vitaminer. De skal tilføres hver dag, da de ikke oplagres i kroppen.

Fedtopløselige vitaminer:

Vitamin A, D, E og K er fedtopløselige. De kan ophobes i kroppens fedtdepoter og i leveren i kortere eller længere tid som et lager for kroppen.

Mineraler

Mineraler er grundstoffer, som findes i jorden og i vores drikkevand. Der er nogle mineraler der er meget vigtige for kroppen. Det er specielt magnesium, calcium, zink, selen, jern og jod. De indgår alle i de vigtige biokemiske processer i kroppen.

Mineraler

De rette fedtstoffer har stor betydning for din krop. De er en vigtig energikilde til vores muskler og de indgår i dannelsen af hormoner, vitaminer, celleopbygning, immunforsvar og inflammations niveau i kroppen. Specielt vores hjerne og nervesystem er afhængig af de rette fedtstoffer.

Det optimale er selvfølgelig, at det nødvendige indtag af vitaminer og mineraler sker gennem kosten. Desværre har nye optimerede dyrkningsmetoder af hensyn til økonomiske interesser og lange transportveje forringet indholdet af næringsstoffer i vores mad. Hertil skal så lægges den omfattende brug af sprøjtemidler i det konventionelle landbrug.

Ifølge et studie fra Schweiz, har årtiers intensivt landbrug udpint jorden, hvilke har resulteret i at jorden flere steder i Europa har mistet op til 40% af livsvigtige næringsstoffer. Derfor kan det være svært, at få nok calcium, magnesium, selen, zink, jern, B-vitamin, C-vitamin og andre næringsstoffer via kosten. Det er næringsstoffer som indgår i de vigtige biokemiske processer i kroppen, der skal være med til at holde os raske.

Hvis man ser på meget af den kost der sælges i et supermarked i dag, så er langt størstedelen forarbejdet og halvfabrikeret kost og færdigretter. Når kosten forarbejdes og raffineres på fabrikker svinder kostens oprindelige næringsindhold til et minimum og indholdet af usunde fedtstoffer, sukker og tilsætningsstoffer er alt for højt. Antallet af mennesker med overvægt og kroniske sygdomme, f.eks. diabetes, gigt, hjerte- kredsløbslidelser og kræft er stærkt stigende. Ikke kun her i Danmark, men på verdensplan.

Så er du udfordret af langvarige symptomer, smerter eller sygdom kan det have stor betydning for dig at gennemgå din kost og dit eventuelle indtag af vitaminer og mineraler.

Kontakt mig gerne for en uforpligtende samtale på 60535761 eller  Zonen@qizonen.dk

Kontakt mig her